Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Heipä hei ystävät,

Takana kymmenen päivän kipuputki, töissä ja lenkillä käyn siitäkin huolimatta, periksi en anna. Välillä ottaa päähän ihan suunnattomasti ja sitten on taas parempia päiviä välissä, mutta eiköhän niin ole meillä kaikilla? Jos vähänkin saan päätä ylös tyynystä niin varmasti menen töihin! Onneksi täysin lamaannuttavia kohtauksia ei ole ollut nyt vähään aikaan, mutta jatkuva särkykin käy sopivasti hermoille. Jos niitä oikein pahoja kohtauksia tulee, niin silloin jään kyllä kiltisti kotiin. Silloin ei nimittäin tule mistään mitään.

Lupasin kertoa kuulumisia osapäiväisen työn suhteen. Edelleen hatunnostot työnantajalleni! Kerroin siitä, että lomien kertyminen katkeaa sen jälkeen kun Kelan 75 sairauspäivä(rahaa) on käytetty. Tämä siitä syystä, että olen kuukausipalkkainen ja pitäisi olla töissä 14 päivää kuukaudessa (nyt olen 12 päivää/kk) jotta saisin 2,5 lomapäivää kertymään joka kuukausi. Tähän asti nuo Kelan sairaspäivät on tulleet apuun ja kerryttäneet lomaa, vaikka olen tehnyt lyhyempää viikkoa. Nyt siis työnantajani tuli heti vastaan, kun pyysin apua tilanteeseen. Sain siis tuntipalkkaisen työn määräaikaisesti, ja näin lomani kertyminen jatkuu normaalisti osa-aikaisuudesta huolimatta (Jihuu!). Muistaakseni tuntipalkkajärjestelystä on hyötyä myös määräaikaisen työkyvyttömyyseläkkeen hakemisessa, jos siis ymmärsin virkailijan puheet oikein?

Täytyy sanoa, että olen ollut aika monessa paikassa töissä (enkä ole siis parikymppinen) ja tämä on ihan ihka ensimmäinen työpaikka missä on todella reilu työnantaja! Pakko on kehua, koska ei me suomalaiset olla kehumisessa kovinkaan ahkeria.

Ja kun aloitetaan se kehuminen niin Kelallekin suurta plussaa siitä, että päätös on tullut ennätysnopeassa ajassa! Jätin hakemuksen liitteineen muistaakseni n. 1 - 1,5 viikkoa sitten ja nyt on jo tullut päätös maksusta! Jotain on tapahtunut tuossa kankeassa organisaatiossa parempaan suuntaan. Täytyy kyllä vielä lisätä, että pitää myös itse olla todella aktiivinen jos haluaa että asiat etenevät.

Huomenna olisi ohjelmassa soitella (taas) Eteraan ja kysellä asian etenemistä, ja tiedustella lisäksi onko kaikki tarvittavat tiedot hakemuksessa. Kokemuksesta jo tiedän, että kaikki viranomaiset rakastavat kirjeiden lähettämistä jos hakemuksesta puuttuu jotain. Ei ymmärretä, että yhdellä nopealla puhelinsoitolla tai sähköpostilla saa paljon asioita aikaan sata kertaa nopeammassa ajassa.. Tuon viimeksi mainitun olen itse omassa työssäni ottanut heti käyttöön, jos joku minulta asioita tarvitsee tai tiedustelee. Eli jotain hyvää tämän kaiken keskellä ja nyt ei muuta kun peukkuja pystyyn, että Eteran kanssa sujuisi vähintään yhtä mallikkaasti kuin Kelan. Saapa nähdä ;), siitä kerron enemmän sitten seuraavan kerran.

Jaksamista kaikille ja odotellaan niitä lomia, vaikka omani onkin vasta elokuussa. Eipä tuo haittaa, on ainakin mitä odottaa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Migreenimimmi ilahtuu palautteestasi! Voit kertoa elämästäsi kivun kanssa tai ilman, tai perheenjäsenen kamppailusta migreenin kanssa.