Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Eteran ennakkopäätös tuli jo!

Lupasin viimeksi kertoa miten Eteran kanssa etenee. Sieltä tuli ennakkopäätös jonka mukaan määräaikainen osa-aikainen työkyvyttömyyseläke myönnetään 30.4.2014 asti. Jihuu! Hyvä siinä mielessä, että jos tilanne ei parane niin voi hakea jatkoa ilman samaa paperisotaa. Niin se mukava (!) virkailija lupaili. Taisi olla hyvä että liitteitä oli vähintään viisi kappaletta :). Jos jatkoa tulee niin hankin kyllä kaikki mahdolliset B-todistukset heti ja lähetän ne sinne. 
Lähetin heti tänään hakemuksen sinne, jonka pohjalta lopullinen varsinainen päätös sitten tehdään.

Ennakkopäätös tehdään virkailijan mukaan siitä syystä, että hakija saa rauhassa laskea kannattaako eläkettä ottaa vai jatkaa vaan 60 % työajalla ilman eläkettä. Tavallaan ihan fiksua, eikö?

Jos siis joudut hakemaan kyseistä tukea jossain vaiheessa elämää, niin kannattaa olla Eteraan heti yhteydessä eläkeasioiden hoitajaan. Kannattaa varata hakemukseen mukaan valmiiksi työterveyslääkärin/lääkärin B-lausunto neurologisesta vaivasta ja hoitavan neurologin sairaskertomus, jossa mainitaan tuen tarpeellisuus (työajan lyhentämisestä saatava hyöty) ja kuntoutumisen arvioitu aika.

Se täytyy muistaa, että tuloraja on aika tiukka kun hakee osa-aikaista työkyvyttömyyseläkettä. Huomasin, että työn tuntimäärä kuukaudessa menee todella tiukille heidän asettamansa tulorajan takia. Saan siis tällä palkalla olla töissä 11 päivää ja 3 tuntia kuukaudessa (85,5 h / kk).  Kyllä tarkkaan sai viilata, ettei vaan heidän asettamansa tuloraja ylity, huhhuh. Tulorajaa on vaikea etukäteen arvioida, koska he laskevat sen vuoden 2012 loppuun asti tienatun eläkkeen perusteella ja siitä otetaan 60 % osuus (joka maksetaan palkan lisäksi). Ettei menisi liian helpoksi :). Siinä sitten pomon kanssa pähkäiltiin miten työhommat järjestetään, mutta ainoa asia joka siitä puhelusta jäi mieleen oli pomon aurinkoinen heitto "kyllä me tämä järjestetään". Sanoin hänelle, että kyllä tässä kysytään sekä minun, perheen ja työnantajan hermoja ja tuohon viimeiseen hän vain naureskeli että kyllä se tästä. Mainio tyyppi :)

Toivon kaikille työtovereille (esimiehet mukaan lukien), ystäville ja perheellenikin jaksamista tämän hetkisen tilanteen kanssa. Jos olisi kristallipallo ja se toimisi, niin sitä kyllä käyttäisin nykyään ahkerasti.

Oiken ihanaa Juhannusta kaikille, palailen pyhien jälkeen. Nautitaan nyt, kun säämiehet ja naiset ovat luvanneet lämmintä säätä ja aurinkoa :).

Kesäisin terveisin, Migreenimimmi

2 kommenttia:

  1. Olen iloinen että ,
    asia nytkähti reilusti eteenpäin, aina tuollaisten asioden hoitamisessa on paljon tekemistä ennen kuin kaikki selviää. Paljon aurinkoisia ja parempia päiviä toivoen ♥

    VastaaPoista
  2. Juu näin on! Toivottavasti jatko sujuu yhtä hyvin :).

    VastaaPoista

Migreenimimmi ilahtuu palautteestasi! Voit kertoa elämästäsi kivun kanssa tai ilman, tai perheenjäsenen kamppailusta migreenin kanssa.