Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Neurologian vai arvauslogian poliklinikka?

Siinäpä kysymys.. Olen ollut siellä asiakkaana n. puolen toista vuoden  verran, ollut jo noin seitsemän lääkärin hoidossa mukaan lukien soittoajat. Soittoajat luen mukaan hoitoon, koska ne ovat aina koskeneet lääkityksen ja annostuksen muuttamista. Sain jopa kaksi kertaa käydä samalla neurologilla, ja se on ennätys tähän mennessä.

Olen syönyt turhaan epilepsia lääkettä noin neljän viikon ajan, koska lääkäriä ei joko saa soittamaan tai sitten soittaa juuri sen yhden tunnin aikana jonka olen sanonut olevani varattu. Vai onko potilaan tehtävä kulkea puhelin korvalla sekä kotona (vessassakin?) että töissä koko päivän olosuhteista huolimatta? Eipä ole, sitä mieltä minä olen. Potilaalla pitäisi olla oikeus saada tietää edes jonkinlainen arvio siitä, millä aikavälillä (vaikka parin-kolmen tunnin) lääkäri soittaa. Helpottaisi hieman, koska kaikki eivät voi istua koko päivää odottamassa yhtä puhelua.

Vihdoin soutamisen ja huopaamisen jälkeen eräs neurologi soitti neljän viikon odotuksen jälkeen. Parin minuutin jälkeen tajusin, että kyseinen neurologi ei ollut edes vaivautunut käymään läpi lääkehistoriaani. Hän ehdotteli yksi toisensa jälkeen sellaisia lääkkeitä, joita olen jo kokeillut ja jotka eivät sopineet ollenkaan sivuoireiden vuoksi tai eivät muuten ole auttaneet. Hän päätyi lopulta sellaiseen ratkaisuun, jossa Noritrenin annostus nostetaan hiljalleen "tappiin" eli viiteen tablettiin päivässä. Siinä vaiheessa päivän pillerisaldo on jo yhdeksän tablettia päivässä.. Pitäisikö kehitellä digitaalinen dosetti joka muuttaa kokoa tarpeen mukaan?

Nyt kokeillaan siis seuraavaa lääkesekoitusta: Candesartan, Klotriptyl Mite ja Noritren. Jos ei tehoa, niin soitto taas neuropolille.

Sen verran on ketuttanut koko touhu, etten ole edes blogia jaksanut kirjoittaa. Olisi tullut liikaa painokelvotonta tekstiä..

Osa-aikaisuutta on nyt pidennetty maaliskuun loppuun 2014 asti. Onneksi työssä jaksamisessa on edes yksi ongelma vähemmän. Nekin päivät jaksaa juuri ja juuri mitä tällä hetkellä on. Kivuttomia päiviä on kolmen kuukauden aikana ollut peräti yksi.

Mutta hei, jotain iloistakin tähän loppuun :). Paino/kuntoprojekti on nyt hyvällä mallilla. Kunto on noussut hyvin ja mielialakin on pysynyt kurissa sen avulla. Painoa lähtenyt kymmenen kuukauden aikana piirun verran vaille 16 kiloa ja nyt on hyvä olla! Olen melkein samassa pisteessä kuin 2010 ennen kuin painonnousu alkoi, jihhuu! Hiljaa hyvää tulee.

Kiitos perheelle ja läheisille! Monia alkaa jo varmaan puuduttamaan tämä toistuva kiittely mutta en voi sille mitään <3.

4 kommenttia:

  1. Mä olin tänään taas tiputuksessa päivystyksessä. Syön suurinpiirtein samoja lääkkeitä kuin sinä migreenin estoon. En voi ottaa enää edes normaaleja tulehduskipulääkkeitä koska maksa-arvot huitelevat niin korkealla (josta tuli mieleen A. Vogelin kirja Maksa ja terveys - siellä sivutaan maksan ja migreenin yhteyttä). Pelkään kohtauksia, pelkään sairaalaa, pelkään lääkkeiden sivuvaikutuksia :/

    Tsemppiä kovasti sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei siina*k! Anteeksi että vastaamisessa on kestänyt. Migreeniongelmien lisäksi tyttäreni sairastui, ja joutui sairaalaan viime tiistaina. Hän on siellä edelleen, joten en ole jaksanut netissä seilailla. Tyttären tilanne on kyllä tasaantumaan päin ja toivoa on, että hän pääsisi huomenna kotiin. Todella harmi että maksa-arvosi ovat noin korkealla :(. Olen itsekin monta kertaa miettinyt, että pitäisi käydä tarkistamassa maksa- ja muut arvot mutta en ole saanut sitä vielä tehtyä. Olen päättänyt vielä tämän vuoden aikana mennä, koska olisi ihan hyvä tarkistaa tilanne silloin tällöin. Toivon sinulle paljon voimia ja jaksamista, toivon todella että saisit tilanteeseesi jonkun ratkaisun ja apua!

      Hyvää syksyn jatkoa sinulle kaikesta huolimatta ja tsemppiä myös sinulle!

      Poista
  2. Mulla on estolääkkeenä Losartan. Ei se verenpaineeseen auttanut yhtään 2 kk jälkeen vaan paineet nousivat ylös :) Mutta migreenin se poisti ;D

    VastaaPoista
  3. Hei anonyymi! Eli Losartan on näköjään yksi verenpainelääkeversio. Minulla on tällä hetkellä käytössä Candesartan eli myös verenpainelääke, mutta siinä ei ole nesteenpoisto-ominaisuutta ainakaan mitä tiedän. Täytyy pitää tuo mielessä jos ei parannusta ole näkyvissä. Viimeksi tänä aamuna heräsin aamulla puoli kuuden aikaan karmeaan migreeniin. Todella kiva kuulla että olet saanut apua tuosta lääkkeestä :). Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Migreenimimmi ilahtuu palautteestasi! Voit kertoa elämästäsi kivun kanssa tai ilman, tai perheenjäsenen kamppailusta migreenin kanssa.